Casa Guindi

On a flat ground that ends at the edge of the canyon of a river, with the verdant tropical mountains of the Colombian Andes as backdrop, stands this holiday home described by Alberto Burckhardt as “a small sculpture on a platform at the edge of the hill “.

A system of horizontal and vertical circulations – shaded corridors, bridges, exterior stairs and terraces – interweave the three spaces occupied by services, bedrooms and the social area in a functional and scenic manner.

A set of asymmetrical spans frames the social area and highlights the interior, decorated by the house owner in collaboration with Carlos Cubillos. The simple masonry molding, painted white, contrasts with the blue cushions that give a nautical touch to the space. The kitchen opens onto the dining room, while the living room is defined by an ‘L-shaped’ masonry sofa. A large coffee table with glass blue top matches the infinity pool surface and gray slate floor. The bedrooms were furnished with masonry beds, a stylistic and functional choice to facilitate ease of maintenance. Nature occupies a prominent place in the house, for this reason outdoor showers are surrounded by bamboo.

Year: 2006

 

Versión en Español